Ustawa Kamilka. Podstawowe informacje dla NGO-sów Dowiedz się więcej 6.06 na #ngoplLIVE >
Konkurs dotacyjny: IV Wrocławski „Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów”
Opis zadania
Organizacja i przeprowadzenie drużynowego konkursu kulinarnego adresowanego do młodzieży uczącej się i/lub mieszkającej we Wrocławiu - uczniowie ponadgimnazjalnych szkół zawodowych oraz słuchacze
kwalifikacyjnych kursów zawodowych (uczący się i/lub odbywający praktyki i/lub staże i/lub mieszkający we Wrocławiu), w tym m.in.:
• przygotowanie zakresu tematycznego i oraz regulaminu konkursu,
• opracowanie zadań konkursowych,
• ogłoszenie konkursu kulinarnego,
• promocja konkursu.
Nadanie przedsięwzięciu wysokiej rangi m.in. poprzez otwarty charakter konkursu (poza uczestnikami, wstęp na miejsce przeprowadzania konkursu mają również wszystkie osoby zainteresowane polskimi kulinariami), zaproszenie do udziału w pracach Jury mistrzów kulinarnych oraz zapewnienie nagród dla laureatów. Ponadto podczas konkursu organizatorzy zapewnią pokazy kulinarne prezentowane przez polskich szefów kuchni.
Przeprowadzenie konkursu w odpowiednio przygotowanej sali wraz z wyposażeniem w stanowiska z kuchniami i zapleczem niezbędnym do wykonywania zadań (stanowiska pracy przygotowane dla każdej z ekip i wyposażone w piec konwekcyjno-parowy, płytę indukcyjną dwu-strefową, stół roboczy z lodówką pod blatem, zlewozmywak jednokomorowy wraz ze stołem odstawczym oraz metrowy stół roboczy, urządzenie do sous-wide i maszynę do pakowania próżniowego, podłączenie mediów). Prezentacje trendów gastronomicznych oraz umiejętności doświadczonych kucharzy.
Minimalna liczba zespołów - 8 drużyn dwuosobowych.
Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej urzędu: Konkurs