Fundusze - ngo.pl

Przeglądarka Internet Explorer, której używasz, uniemożliwia skorzystanie z większości funkcji portalu ngo.pl. Aby mieć dostęp do wszystkich funkcji portalu ngo.pl, zmień przeglądarkę na inną (np. Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge).

Jak założyć organizację pozarządową Dowiedz się, zadaj pytania ekspertce. Przyjdź na webinar >

Prośba o wpłatę darowizny na Twój portal ngo.pl prowadzony przez Stowarzyszenie Klon/Jawor.

Konkurs dotacyjny: IV Wrocławski „Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów”

Reklama
Nabór od 01.08.2018 do 22.08.2018 23:59
Brak danych kontaktowych
Łączny budżet nieznany
Procent dofinansowania nieznany
Kwota dofinansowania nieznana
Prezydent Wrocławia ogłosił otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego pn. IV Wrocławski „Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów”. Termin składania ofert mija 22 sierpnia 2018 r.

Opis zadania

Organizacja i przeprowadzenie drużynowego konkursu kulinarnego adresowanego do młodzieży uczącej się i/lub mieszkającej we Wrocławiu - uczniowie ponadgimnazjalnych szkół zawodowych oraz słuchacze
kwalifikacyjnych kursów zawodowych (uczący się i/lub odbywający praktyki i/lub staże i/lub mieszkający we Wrocławiu), w tym m.in.:
• przygotowanie zakresu tematycznego i oraz regulaminu konkursu,
• opracowanie zadań konkursowych,
• ogłoszenie konkursu kulinarnego,
• promocja konkursu.

Nadanie przedsięwzięciu wysokiej rangi m.in. poprzez otwarty charakter konkursu (poza uczestnikami, wstęp na miejsce przeprowadzania konkursu mają również wszystkie osoby zainteresowane polskimi kulinariami), zaproszenie do udziału w pracach Jury mistrzów kulinarnych oraz zapewnienie nagród dla laureatów. Ponadto podczas konkursu organizatorzy zapewnią pokazy kulinarne prezentowane przez polskich szefów kuchni.

Przeprowadzenie konkursu w odpowiednio przygotowanej sali wraz z wyposażeniem w stanowiska z kuchniami i zapleczem niezbędnym do wykonywania zadań (stanowiska pracy przygotowane dla każdej z ekip i wyposażone w piec konwekcyjno-parowy, płytę indukcyjną dwu-strefową, stół roboczy z lodówką pod blatem, zlewozmywak jednokomorowy wraz ze stołem odstawczym oraz metrowy stół roboczy, urządzenie do sous-wide i maszynę do pakowania próżniowego, podłączenie mediów). Prezentacje trendów gastronomicznych oraz umiejętności doświadczonych kucharzy.

Minimalna liczba zespołów - 8 drużyn dwuosobowych.

Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej urzędu: Konkurs

Reklama