Fundusze - ngo.pl

Przeglądarka Internet Explorer, której używasz, uniemożliwia skorzystanie z większości funkcji portalu ngo.pl. Aby mieć dostęp do wszystkich funkcji portalu ngo.pl, zmień przeglądarkę na inną (np. Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge).

Od 20 lat portal ngo.pl bezpłatnie pomaga organizacjom pozarządowym. Pomóż nam pomagać dalej. Wspieraj NGO w PL

Otwarty konkurs ofert na realizację zadań publicznych Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego z zakresu z zakresu żywności...

Reklama
Otwarty konkurs ofert na realizację zadań publicznych Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego z zakresu z zakresu żywności i ochrony dziedzictwa kulinarnego w 2021 roku
Nabór od 11.02.2021 do 09.03.2021 15:30
Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Rolnictwa
Łączny budżet 70 tys. PLN
Procent dofinansowania nieznany
Kwota dofinansowania nieznana
Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Rolnictwa ogłasza otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego pod nazwą: Otwarty konkurs ofert na realizację zadań publicznych Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego z zakresu z zakresu żywności i ochrony dziedzictwa kulinarnego w 2021 roku .

Otwarty konkurs ofert obejmuje realizację następujących zadań z zakresu żywności i ochrony dziedzictwa kulinarnego:

  1. Wspieranie działań dot. edukacji konsumenta oraz pracowników segmentu HoReCa w zakresie żywności regionalnej, tradycyjnej, naturalnej wysokiej jakości, rozpoznawalności żywności ekologicznej, zdrowego stylu życia oraz niemarnowania żywności.
  2. Wspieranie działań w zakresie upowszechniania wiedzy i promocji dot. żywności regionalnej, tradycyjnej, naturalnej wysokiej jakości oraz wytwarzanej w sposób rzemieślniczy.
  3. Podnoszenie świadomości konsumenckiej w zakresie produkcji żywności regionalnej, tradycyjnej, naturalnej wysokiej jakości, umiejętności i kwalifikacji przedstawicieli branży (kucharzy, producentów żywności produkowanej w sposób rzemieślniczy) poprzez np. organizację konkursów kulinarnych, warsztatów kulinarnych, warsztatów w zakresie zdrowego odżywiania, projektowanie narzędzi i gier edukacyjnych, tworzenie przewodników kulinarnych, tworzenie platform współpracy dotyczących ww. żywności.
  4. Wspieranie działań szkoleniowych o zróżnicowanym charakterze (nt. zdrowego odżywiania, szkolenia techniczne, eksperckie, branżowe etc.).
  5. Wspieranie działań na rzecz prowadzenia badań naukowych, w tym testów konsumenckich w zakresie promowanego zrównoważonego, zdrowego stylu życia opartego o wyróżniki żywności regionalnej, tradycyjnej i  naturalnej wysokiej jakości oraz budowanie bazy wiedzy historycznej.
  6. Wspieranie działań na rzecz identyfikacji i promocji produktów tradycyjnych oraz udział w certyfikowanych systemach znakowania żywności.    

Informacja pochodzi z generatora wniosków Witkac.pl

Reklama